4 februarie 2020 – Parcul Est – pregătire temă pentru concursul de soluții

Marți, 4 februarie 2020, începând cu ora 18.00 a avut loc o nouă dezbatere privind amenajarea Parcului Est. De data aceasta, tema dezbaterii este ”Parcul Est – pregătirea temei pentru concursul de soluții”.

Reamintim faptul că, la finalul anului 2019, Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a inițiat o serie de consultări publice a cetățenilor interesați cu privire la proiectul viitorului Parc Est din municipiu. Astfel, ca primă etapă în seria de consultări publice, clujenii au putut participa la un chestionar electronic intitulat „Cinci întrebări despre Parcul Est din Cluj-Napoca”, unde au putut răspunde unor întrebări generale cu privire la felul în care consideră potrivit să fie abordate funcțiunile acestui nou proiect verde, de amploare, al orașului, înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale.

Chestionarul poate fi consultat aici

Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România urmează să organizeze un concurs internațional de soluții pentru viitorul Parc Est. Consultarea publică a avut ca scop să ajute în dirijarea unei teme care să răspundă nevoilor viitorilor utilizatori – creșterea calității vieții în cartierele învecinate și diminuarea impactului ecologic a expansiunii urbane prin păstrarea biodiversității unei zone spectaculoase și extrem de valoroase prin caracterul ei sălbatic.

”Parcul Est este cel mai important proiect de amenajare a unui parc în Cluj-Napoca și se înscrie în programul de investiții Clujul Verde, care presupune amenajarea de noi spații verzi în oraș pe o suprafață de peste 110 hectare. Procedura concursului de soluții va asigura o calitate a amenajării peisagistice, așa cum s-a dovedit și în cazul celorlalte proiecte pentru care s-a demarat această procedură până acum”, a declarat Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și, totodată coordonatorul CIIC.

Galerie