Despre viitorul Europei 28 februarie 2019

Dezbatere publică despre politica de coeziune a Uniunii Europene

Joi, 28 februarie, ora 17.00 la Centrul de Cultură Urbană Casino, a avut loc o ediție specială a consultărilor pe care le găzduim în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), organizată în cadrul campaniei europene inițiată de Eurocities – cea mai mare rețea de orașe din Europa – numită „Cities4Europe – Europe4Citizens”, din care Cluj-Napoca face parte.
Tema de discuție la care vă invităm este politica de coeziune europeană, domeniu în care am fost invitați să contribuim cu cele mai importante 3 propuneri care se vor reliefa în cadrul dezbaterii la care vă invităm să ne fiți alături.
Aceste propuneri, alături de cele oferite de cetățenii europeni din alte 20 de orașe din țările membre vor fi prezentate Comisiei Europene în 20-21 Martie 2019, în cadrul unui eveniment organizat la Bruxelles de către Eurocities numit ”Mayor`s Summit” și vor reprezenta opiniile de la nivel local ale cetățenilor Uniunii.
În cadrul campaniei „Cities4Europe – Europe4Citizens”, care se derulează în perioada mai 2018 – mai 2019 s-au organizat astfel de dezbateri în 20 de orașe membre ale EUROCITIES: Amsterdam, Braga, Ghent, Gijon, Glasgow, Hamburg, Lille, Lublin, Lyon, Mannheim, Milano, Munich, Nantes, Oulu, Strasburg, Stuttgart, Terrassa, Torino and Utrecht.
Acest eveniment se bazează pe principiul democrației deliberative, având două etape, una la nivel local, prin organizarea dezbaterilor și cea de a doua la nivel European prin asumarea propunerilor care rezultă din cadrul consultarilo

Galerie