Dezbatere CIIC – 5 noiembrie 2020 – amenajare Cetățuie (online)

În cadrul acestei dezbateri CIIC, a fost prezentată soluția câștigătoare a concursului internațional de soluții “Cetățuia Hill – International Design Competition / Amenajare Cetățuia”. Juriul internaţional a acordat premiul I proiectului realizat de asocierea Metapolis Architects BVBA, Atelier Mass şi Ana Horhat.
Dorința administrației locale, ca promotor al concursului, este ca întreaga zonă să devină un spațiu public de o foarte bună calitate, un loc predilect pentru evenimente în aer liber, un loc reprezentativ cu un puternic caracter identitar pentru întregul oraș și folosit din plin de locuitori și vizitatori, totodată păstrând caracterul peisager al versantului sudic, atmosfera naturală a promontoriului stâncos și împădurit. Versantul sudic este considerat un spațiu emblematic al Clujului, cunoscut și ca „orașul de la poalele Cetățuii.”

Proiectul câștigător poate fi consultat aici:
1) Concept AMENAJAREA ANSAMBLULUI URBAN “CETĂȚUIA”

Dezbaterea transmisă live pe paginile de Facebook CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Municipiul Cluj-Napoca poate fi vizionată la link-ul de mai jos:
https://www.facebook.com/ciiccluj/videos/795393201027373

Galerie