- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.
Miercuri, 26 iulie 2023, începând cu ora 17, va avea loc o nouă dezbatere publică sub egida Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), având ca temă „Cluj-Napoca 2030: Către neutralitate climatică”.
Dezbaterea se va desfășura în format hibrid: fizic, la Casino – Centrul de Cultură Urbană și online, pe platforma electronică ZOOM.
Aceasta va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC– Centrul de Inovare și Imaginație Civică.
În anul 2022, Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat în cadrul Misiunii Comisiei Europene ”100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, asumându-și direcția clară de accelerare a neutralității climatice. Obiectivele privind tranziția verde sunt transpuse în Planul de Acțiune Climatică – Cluj-Napoca 2030, care va fi prezentat și supus dezbaterii în cadrul evenimentului CIIC.
De asemenea, în primul apel de proiecte lansat în cadrul acestei Misiuni, proiectul consorțiului clujean „Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods”, coordonat de partenerul lider – Municipiul Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător. În data de 19 iunie 2023, Municipiul Cluj-Napoca a semnat contractul de finanțare cu Autoritatea de Management – EIT Climate-KIC HBV – desemnată de Comisia Europeană pentru gestionarea apelului, contract în valoare de 1.5 milioane euro.
Consorțiul Cluj-Napoca Pilot City, Net Zero Cities, având ca lider Municipiul Cluj-Napoca, are următorii parteneri: Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania, Transilvania IT Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Urbannect, Zona Metropolitană Cluj.
Pentru participanții din mediul online, pentru înscrierea la cuvânt la dezbatere, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC– Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi link-ul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.
Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Aceasta este ideea centrală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.